Over mij

"In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk aandacht te besteden aan mijn hobby schilderen. Ik kan door veel verschillende dingen in mijn omgeving geïnspireerd raken en haal energie uit het ontdekken van verschillende stijlen, materialen en technieken. Dat resulteert in een grote verscheidenheid aan creatieve uitingen, zoals te zien is op deze website.

 

Over de jaren heb ik mijn stijl voornamelijk in twee richtingen ontwikkeld. Enerzijds ben ik enorm gefascineerd door het zogenaamde ´bokeh´ effect; een onscherp beeld dat veel wordt gebruikt in fotografie en cinematografie. Vooral wanneer verschillende lichtbronnen zich samenvoegen, kunnen kleurrijke bollen een abstracte uiting geven aan een realistische situatie. 

Anderzijds geniet ik van het creëren van 3D effecten op het doek, door naast acryl- of olieverf ook gebruik te maken van andere materialen zoals papier of stof. Deze techniek komt vooral veel naar voren in de schilderijen die behoren tot de 'Ity's' , 'Lifelines' en 'Mixed media' collecties. Deze schilderijen vertellen een verhaal, bijvoorbeeld over de kracht van betekenisvolle woorden. Of ze geven mijn interpretatie van verhalen die verteld worden door anderen, bijvoorbeeld door middel van muziek.

 

Ik hoop dat je plezier en inspiratie beleeft aan mijn schilderwerk. Kom gauw nog eens terug!"

 

 

Robyn aan het werk in haar atelier.