Corona veiling 2020

Aan het begin van de zogenaamde 'intelligente' lockdown in maart 2020 begon het... een idee in mijn hoofd groeide uit tot een verlangen in mijn lijf. Hoe zorg ik ervoor dat ik de opgelegde beperkingen omzet tot een positieve ervaring en een nieuw verworven vrijheid? Verplicht thuis, sociale afspraken afwezig, onverwacht veel vrije tijd... verveling dreigt. Buiten mijn bubbel vullen verhalen over eenzaamheid, verwaarlozing, dreigende faillissementen en onzekere toekomsten de wereld. Gedachten als "ik ga meer schilderen" vermengden zich met andere, zoals "ik ga mensen helpen". Ik zette mijn 'corona kunstveiling voor het goede doel' idee om in actie.

In totaal is met deze actie een mooi bedrag van EUR 2055,- gedoneerd aan goede doelen zoals Het Rode Kruis, Het Vergeten Kind, De Nederlandse Voedselbank, Because We Carry en Het Nationaal Ouderenfonds. Een zware, maar ook inspirerende tijd is dankzij de bieders op deze unieke schilderijen voor een aantal mensen een heel klein beetje dragelijker geworden. Bekijk de schilderijen hieronder.

Vijf schilderijen, vijf corona thema's, vijf corona-gerelateerde goede doelen


Rating: 5 sterren
1 stem

"SARS-CoV-2 Bug-art" 

Acryl op canvas, 70 x 100 cm (VERKOCHT)

Het virus, ook bekend aan het 'Wuhan virus'; de veroorzaker van Covid-19 en de wereldwijde pandemie die begon in 2020.

De gehele opbrengst is gedoneerd aan de Nederlandse voedselbank en Because We Carry

 


Rating: 5 sterren
1 stem

"Eenzaam"

Acryl op canvas, 80 x 40 cm (VERKOCHT)

Tijdens het begin van de coronacrisis in 2020 gingen veel landen in lockdown. Hierbij werden inwoners geforceerd to complete sociale onthouding, en in sommige gevallen zelfs sociale isolatie. Als de ouderen niet stierven aan Covid-19, dan zouden ze makkelijk kunnen sterven aan eenzaamheid...

De gehele opbrengst is gedoneerd aan het Nationaal Ouderenfonds

 


Rating: 5 sterren
1 stem

"New York - the city that suddenly sleeps"

Acryl op 3D canvas, 100 x 100 cm (VERKOCHT)

Tijdens lockdown ondergingen meerdere wereldsteden een bizarre en compleet onbekende situatie - door lege straten, rust en stilte werden ze getransformeerd naar spooksteden. Wie had ooit gedacht dat New York ooit bekend zou komen te staan als een slapende stad...

 De gehele opbrengst is gedoneerd aan Stichting het Vergeten Kind

 


Rating: 5 sterren
1 stem

"The King's Speech"

Acryl op canvas, 100 x 70 cm (VERKOCHT)

Op 4 mei 2020 was de Dam op Amsterdam bij de jaarlijkse dodenherdenking voor het eerst in de geschiedenis helemaal leeg. Terwijl de mensen thuis bleven, sprakeloos, sprak Koning Willem-Alexander het volk toe om steun te bieden in moeilijke tijden, en om nog moeilijkere tijden met ze te herdenken. 

De gehele opbrengst is gedoneerd aan het Rode Kruis

 


Rating: 5 sterren
3 stemmen

"History"

Acryl op 3D canvas, 100 x 100 cm (VERKOCHT)

"Doe je raam open en kijk naar buiten... wat je ziet, noemen ze geschiedenis..."

Realiseren we ons dat dit een van die unieke momenten is dat we nu bewust geschiedenis mee maken? Dit abstracte schilderij is geïnspireerd door zowel de impact van de pandemie waar we elke dag over lezen in de krant en door de meer ontspannen wereldwijde acceptatie van het dragen van gezichtsbedekking in het openbaar.

 De gehele opbrengst is gedoneerd aan Stichting het Vergeten Kind

 


Andere categorieën

Te koop

Bokeh serie

Ity's serie

Enya serie

Corona krant kunst 2021

Bug art

In opdracht

Overig